Perhatian

Kunjungi EkELEH.com......

Gunting Dalam Lipatan, Pak Lah Tujukan Khas Kepada Muhyiddin

>> 19 September 2011

1 komen:

Anonymous Monday, September 19, 2011 7:30:00 PM  

Kesian Pak Lah! Gunting dlm lipatan menjadi mimpi ngeri,dan hanya bersuara selepas 'jatuh',kerana sakit dan pedihnya terbawa2 sampai kini. Sejarahnya sudah tertulis begitu,Pak Lah dinyahkan dari persada. Masa dulu kata orang dia suka tidur?
Najib juga sudah sedar bahawa the front liners are snipers. Dia kena berhati2 melangkah,jangan sumbang dan terpesung. Dia mula sedar bahawa pengumuman penghapusan ISA,tidak di sambut sepurna. Kedudukannya menjadi kian goyah,apabila sambutan the front liners nya begitu dingin. Kabinetnya masih tertanya2 dan menyambut dengan keraguan.
Kalau dizaman Pak Lah Muhyiddin menjadi ancaman lebih besar dari Najib yang bermain politik selamat,membiarkan generalnya bertindak. Tapi siapa di belakang semua ini. Nampak sangat ianya well orchestrated by the hidden director. Rata2 mengatakan Mahadhir yang berada dibelakang.
Dalam perhimpunan agung UMNO kelak,saya tidak terkejut kalau sekiranya Muhyiddin akan melawan Najib atau Mukriz melawan Muhyiddin, Cara percaturan politik Muhyiddin yg paling selamat ialah team-up dengan Mukriz.
Cara yang paling selamat untuk Najib ialah mengambil Mukriz sebagai TPM.
And the big Papa is watching.
Kali ini Muhyiddin akan menjadi pemain yg lebih agresif bukan lagi sebagai gunting,bukan lagi sebagai general tetapi seorang field marshal.
Dilema Muhyiddin,kalau tidak menentag Najib ia akan ditentang Mukriz,dibelakang Mukriz ada kuasa dan wang .Muhyiddin perlu sedar.
Dilema Najib,kalau tak ambil Mukriz sebagai TPM dan buang Muhyiddin,tempatnya akan ditentang Muhyiddin.
The big game is only over when Mukriz is up there. And the big Papa is wacthing.
sayang Muhyiddin hanya ada gunting.

  © Autumn Leaves

Kembali Atas