Perhatian

Kunjungi EkELEH.com......

Kelayakan Piala Dunia 2014 :Harimau Malaya Terkulai Dibaham Singa 4-6

>> 28 July 2011

3 komen:

Anonymous Thursday, July 28, 2011 11:29:00 PM  

Kalau HARIMAU TAK PAKAI KUNING , hilanglah Power !

Anonymous Friday, July 29, 2011 12:36:00 AM  

Jika itulah standard yg dipamerkan dlm perlawanan mlm td,Byk yg perlu dilakukan utk menaikkan standard bolasepak Malaysia yg ada sekarang..
Pencapaian Di Piala Suzuki sudah menjadi lipatan sejarah dan kita perlu mengakui bahawa kita sedang menempuh fasa anti Klimaks selepas menjuarai Piala Suzuki..
Barisan pertahanan yg menjuarai Piala Suzuki inilah juga yg digunakan dlm perlawanan td..
Prestasi mlm td menjadi penunjuk aras bahawa kita sudah exsausted dan perlukan suntikan yg baru utk menyegarkannya..
Ketiadaan Syafiq Rahim menjadi pengajaran bahawa kita perlukan bukan seorang sahaja Syafiq Rahim ttp melahirkan lbh ramai pemain spt Syafiq Rahim dibahagian tengah..
Kita terlalu mengharapkan Falngker lalu mendedahkan kekurangan imaginasi dibahagian tengah yg nyata dikuasai oleh Singapura..
Syabas kpd Singapura krn menunjukkan cara bermain bolasepak yg menarik dimana gol penyamaan mereka hanya memerlukan tiga sentuhan sahaja..Pd sy sebenarnya kegagalan ini sgt bagus utk menjadi pelajaran krn kegagalan bukan penamat langkahan kita ttp yg lbh penting dijadikan iktibar dan kayu ukur kpd Standard permainan kita..
Tentang ragam pemain2 Singapura yg gemar cedera ketika mereka dlm keadaan selesa,itu tidak boleh kita jadikan alasan utk melepaskan kemarahan krn itu adalah permainan Pcycologi apabila berada dlm keadaan selesa ttp yg lbh penting adalah utk merenungi bahawa kegagalan kitalah yg membuatkan mereka berada dlm keselesaan itu..
Sy tidak mahu Emosi dan memberi alasan2 sebagai penafian kpd kegagalan kita..Terimalah kegagalan ini krn selagi kita tidak cukup ramuan selagi itulah kita tidak berada dlm keadaan selesa..
Bolasepak adalah permainan berdasarkan keputusan dan merit..
Jd tiada ruang utk beremosi dan berkabung hanya krn putaran roda meletakkan kedudukan kita dibawah..Itu adalah lumrah dlm sukan..
Tidak ada apa yg perlu dimalukan hanya krn kita tidak mencapai objektif jangka pendek krn langkahan yg lainnya masih jauh menanti dgn cabarab2 yg lbh dramatik..
Selamat maju jaya..

kenatipuolehumnoapco Friday, July 29, 2011 1:57:00 AM  

Selagi UMNOAPCO YAHUDI LAHANAT memerintah sampai kiamat pon pasukan bola kita tak boleh lepasi kelayaakan.

  © Autumn Leaves

Kembali Atas