Perhatian

Kunjungi EkELEH.com......

Botak: Pelatih Tolak Permohonan Maaf Menteri, Isteri Bekas Timbalan KM Sarawak Dapat RM1 Juta Kerana Dibotakkan

>> 26 June 2011

2 komen:

Anonymous Tuesday, June 28, 2011 8:17:00 AM  

SALAM SEJAHTERA UNTUK SEMUA WARGA MALAYSIA....
KEPADA WARGA MALAYSIA. JANGAN HANYA SEBELAH PIHAK KALAU HENDAK MENCARI KEBENARAN... MEMANG LUMRAH DIMANA-MANA PUSAT LATIHAN.. SEMUA PELATIH HENDAKLAH MENGIKUT PERATURAN DAN DISPLIN SESEBUAH PUSAT LATIHAN.
MEMANG PELATIH WANITA DIKEHENDAKI MEMOTONG RAMBUT(TELAH TERTULIS DALAM PERATURAN SESEBUAH PUSAT LATIHAN)KERANA SEMASA LATIHAN PRAKTIKAL SEPERTI KAWAD KAKI, KAWAD OPERASI KEBOMBAAN DAN SEGALA BENTUK LATIHAN YANG DIBERIKAN MESTILAH DIIKUTI OLEH PELATIH DENGAN KETETAPAN MASA DENGAN TAHAP DISIPLIN YANG TINGGI.
KALAU RAMBUT PANJANG, TENTU MASALAH AKAN TIMBUL SEBAB KEBERSIHAN DIRI HENDAKLAH DIJAGA(FAHAM-FAHAM KAUM WANITA YANG BERAMBUT PANJANG)
KELUARGA WANITA SEPATUTNYA BERSYUKUR KERANA SEKURANG-KURANGNYA ANAK KESAYANGAN BELIAU TELAH MEMAKAI TUDUNG.. KALAU HENDAK DIBANDINGKAN PENAMPILAN BELIAU SEMASA MELAPUR DIRI..
MEMANG PELATIH PEREMPUAN DIGALAKKAN MEMAKAI TUDUNG, KERANA BELIAU BERADA DI PANTAI TIMUR DAN SENTIASA MENJALANI LATIHAN DIDALAM PELBAGAI CUACA..
JADI JANGANLAH RAKYAT MALAYSIA MENUDING JARI KEPADA JABATAN BOMBA DAN PENYELAMAT MALAYSIA..TERUTAMA AKADEMI BOMBA WAKAF TAPAI..
JABATAN BOMBA BERHASRAT UNTUK MELAHIRKAN PEGAWAI YANG BOLEH MEMIKUL TANGGUNGJAWAB YANG TELAH DI AMANAHKAN OLEH RAKYAT SEBAGAI PEJAWAT AWAM...TAPI SEKIRANYA BARU PERKARA YANG PALING SIMPLE DIRI SENDIRI YANG HEBOHKAN SELURUH MALAYSIA.. LAYAK KE BELIAU UNTUK BERADA DALAM PEJAWAT JAWATAN AWAM????

Xtahumain Zippi Thursday, June 30, 2011 12:38:00 AM  

Salam saya setuju dengan kata2 di atas 110 %. Musibah yg berlaku seharusnya di ambil perhatian oleh kedua2 pihak. Pihak hizyaty and FRDM. semua perkara dalam dunia nie tertahluk kepada peraturan dan undang2. jika peraturan dan undang2 kita patuhi InsyaAllah semuanya pasti akan berjalan dengan baik.Hizyaty tiada hak utk mempertikai isu pemotongan rambut selagi mana ianya tertahluk kepada sayarat2 yg telah di tetapkan oleh akademi FRAM. Persoalan yg timbul sekarang...??? Adakah ukuran Pemotongan Rambut bagi pelatih wanita sama dng pelatih lelaki..???
jika sama,hizyaty tidak berhak mempersoal kan perkara ini kerana ianya tertera pada undang2 yg telah di tetapkan. Jika TIDAK SAMA hizyaty berhak bersuara dan mendapkan keadilan tentang apa yg telah berlaku terhadap diri nya kerana rakyat malaysia bebas utk bersuara serta berhak utk itu. Saya hanya memberi pendapat sy sahaja. Wallahualam Peace Malaysia

  © Autumn Leaves

Kembali Atas